Schedule:

O jogi za trudnice

Trudnoća je početak suštinske životne promene. Postajete mama. Donosite dete u svoju porodicu i u svet. Predivan zadatak i ogromna odgovornost.

Briga o sebi i malom biću koje nosimo u svom telu sada postaje naš životni prioritet. Sve što mislimo, osećamo, činimo, jedemo, delimo sa svojom bebom.
Imamo pred sobom period trudnoće da se pripremimo za porođaj i majčinstvo. Joga je tu kao prirodan dar da nam pomogne da se ponovo povežemo sa ženskom mudrošću i snagom unutar nas. Pomaže nam da se oslobodimo napetosti, da se osetimo mlađe i srećnije, da osetimo lakoću i osnaženost. Učimo puno o sebi, o svojoj hrabrosti, izdržljivosti i energiji. Ipak, najveća dobrobit joge u trudnoći jeste smirenje. Smirenost koju pronalazimo u sebi tokom joga prakse omogućava nam da se na prirodan način povežemo sa svojom bebom, da možemo da oslušnemo i komuniciramo sa ovim malenim bićem. Takođe, kakve god bile okolnosti kada je reč o našem porođaju, joga može pomoći da ostanemo opuštene i smirene.

I to što smo otkrile jogu tokom trudnoće samo je početak. U stvari, otkrile smo jedan čudesan i zdrav način da se nosimo sa svakodnevnim životnim izazovima.

Dobrodošle ste da istražimo iskustvo kroz koje sam i sama prošla pre rođenja mog sina Dariana.

Top